Γρανίτης - Είδη και ιδιότητες

Γρανίτης - Είδη και ιδιότητες

Είδη και ιδιότητες των γρανιτών

Ο Γρανίτης είναι ένας τύπος διεισδυτικού πυριγενούς λίθου που αποτελείται κυρίως από χαλαζία, πλαγιόκλαση και αλκαλικό άστριο).

Ουσιαστικά σχηματισμοί μάγματος με υψηλή περιεκτικότητα σε πυρίτιο και οξείδια μετάλλων αλκαλίων που στερεοποιούνται υπόγεια κατά τη διάρκεια της ψύξης. Η οικογένεια των γρανιτικών πετρωμάτων περιέχει διάφορα φυσικά πετρώματα με στενή χημική συγγένεια (που αποτελούνται από χονδρόκοκκο χαλαζία και άστριο σε ποικίλες αναλογίες) με πιο διάσημο τον γρανίτη ο οποίος και δίνει το όνομα του στην τάξη αυτών των πετρωμάτων.

Οι γρανίτες ταξινομούνται με βάση τα σχετικά ποσοστά χαλαζία, αλκαλικού άστριου και τεκτοπυριτικές συνθέσεις (ταξινόμηση QAPF), με τον αληθινό γρανίτη να αντιπροσωπεύει γρανιτικά πετρώματα πλούσια σε χαλαζία και αλκαλικό άστριο.

Γενικά ο γρανίτης είναι ένα ανθεκτικό και ισχυρό δομικό υλικό λόγω της υψηλής πυκνότητάς του. Ο γρανίτης χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον σε επιφάνειες πάγκων κουζινών και μπάνιου για τα ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά του και τη μοναδική του αισθητική.

Greco Marble

Δημοφιλείς Γρανίτες

Δείτε μερικούς από τους φημισμένους γρανίτες που διαθέτουμε. Τύποι γρανιτών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, για το σπίτι σας και κάθε επαγγελματικό ή οικιστικό έργο. Μακροχρόνια εμπειρία από το 1981.
Γρανίτης Nero Assoluto

Γρανίτης Nero Assoluto

Γρανίτης Forest Green

Γρανίτης Forest Green

Γρανίτης Azul Macaubas

Γρανίτης Azul Macaubas

Γρανίτης Blue Pearl

Γρανίτης Blue Pearl